Hoe jij zelf simpel een website kunt maken met Wix!

In deze blog zal ik uitleggen hoe je in 6 simpele stappen een website met wix kunt maken.

Hier een korte beschrijving van de stappen die we gaan bespreken.

 1. Stap 1 – Maak een account bij Wix
 2. Stap 2 – Gebruik de ADI (kunstmatige intelligentie ontwerper) website bouwer van Wix
 3. Stap 3 – selecteer een Template die je mooi vindt en goed past bij je bedrijf.
 4. Stap 4 – Design en personaliseer je website met de Wix editor.
 5. Stap 5 – Voeg extra functionaliteiten aan je website met behulp van Wix apps.
 6. Stap 6 – Publiceer je website!

Maar voor we gaan beginnen met de tutorial, wil ik je graag even vertellen waarom ik denk dat het een goed idee is om met Wix je eigen website te bouwen. 

Wix is een populaire website bouw applicatie waarmee je zelf simpel een eigen website kunt maken zonder ook maar 1 regel code te schrijven. Het is een simpel en goed alternatief voor mensen die liever zelf het design proces willen uitvoeren in plaats van het uit te besteden aan een bedrijf.

Ik zal je in 6 simpele stappen uit leggen hoe je binnen een paar dagen een geweldige website online kunt hebben zonder dat je een website design bedrijf zoals het onze hoeft in te huren. 

Waarom je website maken met wix een goed idee is.

Ik zal hier even een paar functies beschrijven die je met wix kunt gebruiken om een mooie website te maken. 

 • Visuele Drag & Drop editor. – met deze functie kun je gemakkelijk een template aanpassen zonder ook maar een regel code te schrijven.
 • 500+ templates om van uit te kiezen.- Je kunt later het design aanpassen dus het gaat hier vooral om het kiezen van een template die later zal aanpassen naar wens.
 • Wix Apps.- De Wix apps marktplaats bestaat uit gratis en betaalde apps die je kunt gebruiken om je website uit te breiden met meer functionaliteiten zoals promotie, business en blog tools.
 • E-commerce functionaliteit.- Voor als je een webshop wilt maken of gewoon een paar producten op je website wilt verkopen.
 • Ingebouwde hosting & updates.- Omdat Wix een All-in website oplossing is, hoef je je geen zorgen te maken over hosting, beveiliging of updates. 
 • Klantenservice.- Wix heeft een uitgebreide kennis platform waar je al je vragen kunt beantwoorden en indien nodig kun je altijd een chat starten met een helpdesk medewerker als je ergens niet uitkomt.

Een website maken met Wix in 6 simpele stappen

Nu begint het leuke werk. Zullen we maar beginnen dan? 

Stap 1. Maak een wix account aan. 

Om een website te maken met wix moet je je eerst registreren voor een account.

Ga naar de Homepage en klik op “aan de slag”. Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord en klik dan op “registreren”.

Na een paar korte vragen over je website is het registratie proces voltooid. In de volgende fase wordt je gevraagd of je een website wilt creëren in de editor of dat je de Wix ADI tool een website voor je gaat ontwerpen.

Stap 2.  Laat de wix ADI tool een website voor je ontwerpen.

Hoewel de WIX ADI (artificial intelligence designer) een hele handige tool is zijn de opties beperkter dan wanneer je zelf een template kiest en aanpast. Dus als je basiskennis hebt in het ontwerpen van een website dan kun je ook de editor gebruiken en zelf een template kiezen en aanpassen. Klik dan hier om verder te gaan bij stap 3.

Als je nog nooit eerder een website hebt gemaakt dan is de WIX ADI een goede alternatief voor jou.

Nadat je op “Start nu” heb geklikt zal de ADI tool je een paar korte vragen stellen over jouw nieuwe project. Zorg dat je de voorbeelden kiest die het best bij je passen want de WIX ADI baseert het uiteindelijke design op jou antwoorden.

Je kunt hier dan een design kiezen die het best bij je past.

Navigeren in de ADI Editor

website maken met wix

De ADI editor is makkelijk te navigeren maar hier een paar tips om je alvast op weg te helpen.

 • Elementen.- klik op een element om ‘m aan te passen. De instelling voor de geselecteerde element verschijnen op het linker paneel waar je dan wijzigen kunt doorvoeren. Er zijn opties zoals: afbeeldingen wijzigen, text toevoegen of wijzigen, buttons toevoegen en nog veel meer.
 • Voeg een pagina toe.- Ga naar selecteer pagina en klik op voeg nieuwe pagina toe in het hoofdmenu. Je kan dan kiezen uit een reeks van al gemaakte pagina’s templates. 
 • Design.- klik op design in het hoofdmenu en verander het thema van je website, de lay-out, de globale kleuren palet, lettertype en nog veel meer.

Indien je meer controle wilt over het design proces van je website kun je beter de ADI overslaan en een template kiezen om te bewerken. 

Stap 3. Kies een wix website template.

Om te beginnen met de wix template editor hoef je alleen maar te klikken op kies template. 

Om een design te vinden die het best bij je past kun je filteren op categorieën en je kunt de templates ook in Demo mode bekijken zodat je een beter idee hebt van hoe het er straks uit kan gaan zien. Zodra je een template hebt gevonden waar je tevreden over bent, klik je op bewerken.

Stap 4. Pas je template aan.

Zodra je hebt geklikt op de template editor kun je je design makkelijk aanpassen en inrichten naar smaak door middel van het drag & drop editor. 

Om te starten met je aanpassingen, klik je op een element op de pagina om de instellingen te wijzigen zoals de grootte, de plaats op je pagina , de kleuren, de tekst en nog veel meer. De wijzigingen die je doorvoert zijn direct zichtbaar dus je ziet meteen hoe het eruit gaat zien voor de bezoekers van je website.

Voor meer aanpassingen kun je terecht in het linker paneel. Laten we kijken wat je daar allemaal kunt doen.

Menu’s en pagina’s
website laten maken

Onder Menu’s en pagina’s vind je al de pagina’s van je website en kun je gemakkelijke een nieuwe pagina toevoegen, de naam wijzigen, de pagina verbergen of verwijderen en de volgorde wijzigen van hoe ze in je menu worden getoond.

Hier kun je ook je pagina instellingen vinden waar je een aantal aanpassingen kunt maken.

Opties:

 • Seo – voeg metadata toe aan je pagina. Om je te helpen met de zoekmachine optimalisatie.
 • Social delen – voeg foto’s en text toe dat wordt getoond wanneer je pagina wordt gedeeld op social media.
 • Toestemmingen – pas aan wie deze pagina kan zien voor inhoud die alleen een bepaalde groep kan zien. Bijvoorbeeld ingelogde gebruikers.
Achtergrond
website maken met wix

Hier kun je de achtergrond voor je website wijzigen. Je kunt kiezen voor een kleur, foto of video. Wix heeft een uitgebreide bibliotheek van foto’s en videos die je kunt gebruiken of je kunt zelf een video of foto uploaden. 

Elementen
Website maken met wix

Onder voeg elementen toe (klik op de +), kun je een groot assortiment aan elementen toevoegen aan je website.  Een aantal voorbeelden zijn:

 • Gallerijen en foto’s
 • Interactieve slideshows
 • Videos en muziek 
 • Knoppen 
 • Formulieren

Om een element toe te voegen aan je website, klik je erop en sleep je het naar de gewenste positie op je pagina. 

Blog Manager
Blog schrijven

Als je een blog wilt op website klik je op de start met bloggen icoon. Klik dan op voeg toe om de blog manager toe te voegen aan je website.

zelf een website maken

Onder mijn blog, klik op maak nieuwe post. Hier kun je nieuwe post maken en publiceren.

blogpost schrijven

Je kunt je berichten ook bekijken en beheren door Mijn blog > Berichten beheren te selecteren.

blog beheren

Hoofdmenu

Hoofdmenu

Er zijn een aantal andere belangrijke Wix Editor-functies die je in het hoofd menubalk kunt vinden. Een aantal daarvan zijn…

 • Pagina – Schakel snel tussen de pagina’s op je site en je blog.
 • Desktop / mobiel – Schakel tussen desktop- en mobiele modus om je site voor beide apparaat types te bewerken.
 • Instellingen – Krijg toegang tot de algemene instellingen voor je website, voeg een favicon toe, bekijk analyses en nog veel meer.
 • Opslaan / Voorbeeld / Publiceren – Het is belangrijk om je website op te slaan terwijl u bezig bent. Je kunt dan ook een voorbeeld van je site aan de voorkant bekijken en deze publiceren wanneer je klaar bent.

Stap 5. Gebruik Wix apps om new functies toe te voegen aan je site.

Wix apps

De Wix apps markt biedt een variëteit van gratis en premium apps die een extra functionaliteit kunnen voegen aan je website.

Om naar de app winkel te gaan klik je op de Apps icoon en dan kun je zoeken naar apps die je aan je website zou willen voegen.

Dit zijn een paar van de meest populaire apps die op dit moment beschikbaar zijn.

 • Online winkel – Verander je website in een online winkel met deze krachtige eCommerce-app.
 • Wix Events – Creëer en beheer je evenementen eenvoudig online.
 • Instagram-feed – Laat je Instagram-afbeeldingen en video’s zien.

Om een app te installeren, open je de pagina van de app en klikt je op Toevoegen aan site.

Stap 6. Publiceer je website!

Om je website openbaar toegankelijk te maken, moet je deze eerst publiceren.

Klik hiervoor op Publiceren in het bovenste menu. Voordat Wix je site publiceert, is de laatste stap in het proces echter het maken van je eigen subdomein of het koppelen van een aangepast domein. Voor een serieuze website moet je zeker je eigen aangepaste domeinnaam koppelen, in plaats van een Wix-subdomein te gebruiken.

premium site wix

Dat is dus hoe je een website met Wix maakt in 6 simpele stappen.

Zoals je ziet is een website maken met Wix erg simpel. Maar dat is niet de enige manier hoe jij zelf een Website kunt maken. WordPress is ook een goede optie. Zie hier de verschillen tussen Wix en WordPress. 

Ben je tegen problemen aangelopen terwijl je een website probeerde te maken met Wix? Reageer dan hier in de comments en wij zullen je graag helpen!

Geef Je Online Aanwezigheid De Aandacht Die Het Verdient

VERTEL ONS MEER OVER JEZELF EN WAT JE WILT BEREIKEN

Gebruik de onderstaande knop om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om meer te weten te komen over u, uw organisatie en hoe we u kunnen helpen om nog meer succes te behalen.

LET’S TALK